»  Autentificare
Tip persoană
v
CNP / CF
Parola
  Ati uitat parola?
Cod de control
Captcha image
Generare cod nou
Autentificare
»  DEMONSTRAŢIE
Site-ul Atlas poate fi vizitat în mod demonstrativ folosind:
    CNP: 8100000000000
    Parola: atlas

Poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale – PAD


Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale, în condiţiile Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată, toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora şi înregistrate în evidenţele organelor fiscale.

Poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale – PAD – acoperă daunele produse construcţiilor cu destinaţia de locuinţă de oricare dintre cele trei riscuri de catastrofe naturale – inundaţii, cutremur, alunecări de teren.

Contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor se încheie în formă scrisă, între PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale - societatea comercială de asigurare reasigurare - www.paidromania.ro) şi proprietarul locuinţei, prin mijlocirea societăţilor de asigurare acţionare PAID.

Primele obligatorii pentru asigurare sunt echivalentul în lei, la cursul Băncii Naţionale a României valabil la data efectuării plăţii, a 20 euro pentru fiecare locuinţă de tip A şi respectiv 10 euro pentru fiecare locuinţă de tip B.

Nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligaţiei de asigurare a locuinţelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primari şi de către persoanele împuternicite în acest scop de către aceştia.


A T L A S™ Copyright © 1992 - 2023 Advanced Technology Systems
Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor ( Detalii ).